Z miłości do słodkości

CUKIERNIA

Cudowne domowe zapachy, tradycyjne smaki, świeżość
– to wszystko kojarzy nam się z idealną cukiernią.
Właśnie na tym bazujemy i tym chcemy Was osłodzić.
Z miłości do słodkości

OD SŁONEGO
DO SŁODKIEGO

Cukiernia Pod Wiązem powstała w 2016 roku, kontynuując sukces Restauracji. Naszą pasję do gotowania postanowiliśmy przełożyć również na wypieki i tu, podobnie jak w restauracyjnym menu, tradycja łączy się nowoczesnymi rozwiązaniami. Specjalnością są torty, ozdabiane ręcznie na życzenie gości. Do wypieków wykorzystujemy tylko naturalne składniki, bo to one decydują o wyjątkowym smaku. W ofercie znajdują się torty na przyjęcia okolicznościowe i wesela, okazyjne ciasta, w tym bezy, serniki i sezonowe mieszanki oraz tematyczne Candy Bary.

OFERTA

TORTY

CIASTA PREMIUM

CANDY BAR

TORTY

CIASTA PREMIUM

CANDY BAR

TORTY

    Szwarcwaldzki
  • klasyczny z ciemnym biszkoptem, duetem białej i czekoladowej śmietany oraz wiśniami w żelu wzbogaconymi polską wiśniówką
  • Malinowy
  • lekki na bazie jasnego, cytrynowego biszkoptu, kremu mascarpone i śmietany
  • Biały
  • kremowy, śmietankowo -kokosowy z białą czekoladą, biszkopt nasączony malibu
  • Czekoladowy
  • intensywny, słodki, mocno czekoladowy z chrupiącą miazgą orzechową
  • Pavlova
  • bezowy, chrupiący, przekładany delikatnym kremem na bazie śmietany i serka mascarpone oraz owocami sezonowymi

Podstawowa dekoracja tortu obejmuje owoce i krem maślany lub tort w stylu naked cake. Dodatkową dekorację wyceniamy osobno:

– świeże kwiaty
– granache z czekolady deserowej lub białej
– wykończenie w stylu drip cake z selekcją słodyczy
– pokrycie masą cukrową
– dekoracje artystyczne ręcznie wykonywane
– dekoracje artystyczne z gotowych elementów
– wydruki na opłatku

Cena porcji tortu: 18-22 pln. Minimalna wielkość jest na 15 osób.
Zamówienia przyjmujemy z minimum tygodniowym wyprzedzeniem.

CIASTA PREMIUM

  • Ferrero rocher z chrupiącą warstwą nugatu i kremu na bazie czekolady
  • Tarta z białą czekoladą i malinami na kruchym spodzie z delikatnym kremem i kwaśnym owocem
  • Beza pavlova z białym kremem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone z owocami sezonowymi
  • Sernik z białą czekoladą i malinami na spodzie oreo
  • Sernik chałwowy na maślanym spodzie
  • Sernik snickers
  • Leśny mech
  • Brownie
  • Lekka szarlotka z pianką
  • Banoffee tarta z bananami, czekoladowym spodem i białym kremem

Wielkość ciast jest na 12 osób. Cena za porcję 14 pln.
Zamówienia przyjmujemy z minimum tygodniowym wyprzedzeniem.

CANDY BAR

  • tartaletka z lemon curdem i bezą włoską
  • tiramisu
  • czekoladowe cake pops z rumem
  • panna cotta z truskawkami
  • prażone jabłko z kruszonką i kremem budyniowym
  • brownie z masłem orzechowym
  • mini beza Pavlova z kremem mascarpone i owocami
  • mini serniczki chałwowe
  • lizaki bezowe
  • makaroniki

45 pln/osoba. Wykonujemy od 30 osób.

  • torty weselne
  • Candy Bar
  • Ciasta i torty okolicznościowe