Z miłości do słodkości

CUKIERNIA

Cudowne domowe zapachy, tradycyjne smaki, świeżość
– to wszystko kojarzy nam się z idealną cukiernią.
Właśnie na tym bazujemy i tym chcemy Was osłodzić.
Z miłości do słodkości

OD SŁONEGO
DO SŁODKIEGO

Cukiernia Pod Wiązem powstała w 2016 roku, kontynuując sukces Restauracji. Naszą pasję do gotowania postanowiliśmy przełożyć również na wypieki i tu, podobnie jak w restauracyjnym menu, tradycja łączy się nowoczesnymi rozwiązaniami. Specjalnością są torty, ozdabiane ręcznie na życzenie gości. Do wypieków wykorzystujemy tylko naturalne składniki, bo to one decydują o wyjątkowym smaku. W ofercie znajdują się torty na przyjęcia okolicznościowe i wesela, okazyjne ciasta, w tym bezy, serniki i sezonowe mieszanki oraz tematyczne Candy Bary.

OFERTA

TORTY

CIASTA PREMIUM

CANDY BAR

TORTY

CIASTA PREMIUM

CANDY BAR

TORTY

    Szwarcwaldzki
  • klasyczny z ciemnym biszkoptem, duetem białej i czekoladowej śmietany oraz wiśniami w żelu wzbogaconymi polską wiśniówką12-16 pln/porcja
  • Malinowy
  • lekki na bazie jasnego, cytrynowego biszkoptu, kremu mascarpone i śmietany12-16 pln/porcja
  • Biały
  • kremowy, śmietankowo -kokosowy z białą czekoladą, biszkopt nasączony malibu12-16 pln/porcja
  • Czekoladowy
  • intensywny, słodki, mocno czekoladowy z chrupiącą miazgą orzechową12-16 pln/porcja
  • Pavlova
  • bezowy, chrupiący, przekładany delikatnym kremem na bazie śmietany i serka mascarpone oraz owocami sezonowymi12-16 pln/porcja

Podstawowa dekoracja tortu obejmuje owoce sezonowe, wykończenie kremem na bazie śmietany i serka mascarpone lub tort w stylu naked cake.

Dodatkowe dekoracje wyceniamy osobno:
– świeże kwiaty
– granache z czekolady deserowej lub białej
– wykończenie w stylu drip cake z selekcją słodyczy
– pokrycie masą cukrową
– dekoracje artystyczne ręcznie wykonywane
– dekoracje artystyczne z gotowych elementów
– wydruki na opłatku

Minimalna wielkość tortu jest na 12 osób.
Zamówienia przyjmujemy z minimum tygodniowym wyprzedzeniem.

CIASTA PREMIUM

  • Kinder Bueno z chrupiącą warstwą nugatu, kremem na bazie czekolady białej i deserowej 12 pln/osoba
  • Beza czekoladowa z kremem na bazie czekolady deserowej i śliwkami suszonymi12 pln/osoba
  • Beza kawowa z kremem kawowym na bazie bitej śmietany i serka mascarpone oraz malinami12 pln/osoba
  • Sernik z białą czekoladą i malinami na spodzie oreo12 pln/osoba
  • Sernik chałwowy na maślanym spodzie12 pln/osoba
  • Sernik snickers12 pln/osoba
  • Leśny mech12 pln/osoba
  • Brownie12 pln/osoba
  • Lekka szarlotka z pianką12 pln/osoba

Wielkość ciast jest na 12 osób.
Zamówienia przyjmujemy z minimum tygodniowym wyprzedzeniem.

CANDY BAR

  • tartaletki z kremem mascarpone i owocami sezonowymi
  • bankietowy sernik z malinami i białą czekoladą na spodzie oreo
  • mus chałwowy z żelem z wiśni
  • krem czekoladowy z kruszonką i orzechami
  • szaszłyki owocowe
  • beziki
  • kruche ciasteczka

30 pln/osoba (od 600 pln)

  • torty weselne
  • Candy Bar
  • Ciasta i torty okolicznościowe